Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

TOPLANTI ZAMANI , TOPLANTI VE KARAR YETER SAYISI (Yıllık Genel Kurul toplantısı

Başlatan Ozan ÖZEN - KatMulkiyeti.Com, Aralık 19, 2007, 09:56:11 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

 
Yıllık Genel Kurul toplantısının yapılması ve çoğunluk


TOPLANTI VE KARAR YETER SAYISI:

TOPLANTI ZAMANI  Kat Mülkiyeti Kanunu .Madde 29 : Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya deneticinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten enaz onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektup ile, toplantı sebebi de bildirilmek şartıyla kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir.

İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı belirtilir.

  Kat Mülkiyeti Kanunu .Madde 30 : Kat Malikleri Kurulu, Kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlası ile toplanır ve oy çokluğu ile karar verir. Yeter sayı sağlanamadığı için ilk toplantı yapılamazsa, kararlar en geç bir hafta içerisinde yapılacak ikinci toplantıya katılanların oy çoğunluğuyla verilir. Bu konuda yeter sayı için ayrı konulmuş hükümler saklıdır.

  Açıklama :On bağımsız bölümlü PINAR Apartmanı Kat Malikleri Kurulu Toplantısı nasıl gerçekleşir :  Yasal Toplantı tebligatı yapıldıktan sonra, ilk toplantı için verilen yer ve zamanda Kat Malikleri veya vekilleri bir araya gelir.

Pınar Apartmanı'nın toplam arsa payı İkiyüzdür. Bu durumda ilk toplantı için aranılacak sayı Altı kat maliki ve 101 arsa payıdır. Bu sayılar sağlandığı taktirde toplantı gerçekleşir.  Gerekli sayı sağlanamazsa ikinci toplantı yapılır.

Bu toplantının gerçekleşmesi için arsa payı aranmaz. Toplantıya katılanların sayısı yeterlidir.  Toplantı yeter sayısı ile karar yeter sayısını karıştırmayınız. Çünkü karar yeter sayısı için konulmuş hükümler gereği gerekli yasal sayı sağlanmadan her kararı alamazsınız.

  Karar Yeter Sayısı :Oy Birliği Aranan Kararlar ve Hükümler :
1- KMK. Madde 24. maddesinde kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bölümün sinema, kahvehane, gazino, pavyon, bar, klüp, dans salonu, boyahane vb. olarak kullanılması. (bkz; yasak işler)
2- Ana Taşınmazın üzerine kat ilavesi, sonradan boş kısımlara ilave yapılması(Kat Mülkiyeti Kanunu .Madde 44)
3- Arsa paylarının yeniden düzenlenmesi.
4- Ana taşınmazın bir hakla kayıtlanması, arsanın bölünmesi bölünen kısmın başkasına temliki.
5- Ana taşınmazın çatı ve duvarlarının reklam asılması için kiralanması.   Pınar Apartmanı'nın yukarıdaki kararları alması ancak 10 kat malikininde oluru ile mümkün olacaktır.

Hem arsa Payı hem de kat malikleri sayısı çoğunluğu aranan işler ile ilgili hükümler :
1- Yönetici Atanması (Kat Mülkiyeti Kanunu .Madde 34/3) (bkz. yönetim - yönetici)
2- Denetici Atanması (Kat Mülkiyeti Kanunu. Madde 41/3)
3- Ortak yerlere faydalı onarım ve ilaveler yapılması (Kat Mülkiyeti Kanunu .Madde 28) Pınar Apartmanı bu durumda yöneticisini mutlaka 101 arsa payı ve 6 kişinin oyu ile seçecektir. 4/5

Çoğunluk aranan Hükümler : Yönetim planının değiştirilmesi için 4/5 çoğunluk aranır. (Kat Mülkiyeti Kanunu .Madde 28)

Notlar :  * Oybirliği ile karar vermek gerektiğinde toplantıya katılanların değil, kat maliklerinin tümünün oybirliği gerekir. * Yalnız pay veya paydaş çoğunluğu ile alınan karar ile yönetici seçilemez.   

Linkback: TOPLANTI ZAMANI , TOPLANTI VE KARAR YETER SAYISI (Yıllık Genel Kurul toplantısı


Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif
  • Gösterim 110,686 
  • Anagayrimenkulün Yönetimine İlişkin Konular
  • 4 Yanıtlar

merhaba oncelık sorum 40 daırelık bır apartmanda yonetıcıyım alınan kararlar gırıs mermerlerının degıstırılmesı gırıs kapılarının degıstırılmesı guvenlık kamera sıstemının yapılması ve asmatavan dekorunun yapılması bu işler için 40 daire 4 dükkan mevcut bu işlerin yapılması için 35 tane imza alındı merak ettiğim kaç kişinin imzasının olması gerekli ödemem diyen üye için yapılması gerekn hukukı ıslem ?

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
merhaba oncelık sorum 40 daırelık bır apartmanda yonetıcıyım alınan kararlar gırıs mermerlerının degıstırılmesı gırıs kapılarının degıstırılmesı guvenlık kamera sıstemının yapılması ve asmatavan dekorunun yapılması bu işler için 40 daire 4 dükkan mevcut bu işlerin yapılması için 35 tane imza alındı merak ettiğim kaç kişinin imzasının olması gerekli ödemem diyen üye için yapılması gerekn hukukı ıslem ?

merhaba. 3 bloktan oluşan 36 daireli bir sitenin yöneticisiyim. yönetim planına göre bizim sitenin yıllık genel kurulu mayıs ayında oluyordu. fakat  2015 ocak ayında yöneticinin istifa etmesi nedeniyle  olağanüstü  genel kurul yaptık ve ben  yeni yönetici olarak seçildim. şimdi tüzük gereği mayıs ayında yapacağımız genel kurulu yapmasak olurmu yasal bir sorun çıkarmı. veya  kat maliklerinden imza toplanıp normal genel kurul zamanı olan 2016 mayıs ayına kadar beklenebilirmi. cevap yazarsanız sevinirim. tşk.ler

Merhaba;
Açıklamalar çok işimize yaradı Ozan Bey, teşekkürler. Ancak bilgi sahibi olmak istediğimiz bir husus daha var. Örnekleyerek anlatacağım.

127 bağımsız bölümü olan taşınmazın;
51 bağımsızı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne (tek bir malike) ait;
Geri kalan 76 bağımsız bölüm gerçek ve farklı kişilere ait.

Bu sayılara göre;
- Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün belirttiğim bağımsız sayısına göre maksimum vekalet sayısı kaç olur;
- Karar yeter sayısı;
- Yönetici seçimi için yeterli oy sayısı;

kaç olmalı?


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı