Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

İnşaatı Bitmemiş Sitede Yönetici seçimi ÇOK ÖNEMLİ

Başlatan Tülay ÖNEN SAVRAN, Mart 04, 2017, 04:04:52 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yapıların % 55'ini oluşturan 48 bağımsız  bölümü tamamlanmış, diğerlerine 8 yıldır başlanmamış, biten bölüm maliklerinin  2/3'ü fiilen oturan kat irtifak tapulu bir sitede yönetim kurulabilir mi? Aidat alınabilir mi?
Linkback: İnşaatı Bitmemiş Sitede Yönetici seçimi ÇOK ÖNEMLİ


  • Gösterim 5,776 
  • Forum Yöneticileri İle İletişim Alanı
  • 2 Yanıtlar

8 daireye kadar yönetim oluşturulması şart değildir. Ancak Yöneticinin/Yönetimin olmaması Kat Maliki olmaktan kaynaklanan sorumluluklardan sizi kurtarmaz. Yönetim SADECE Kat Malikleri Kurulunun adına vekaleten işleri yürütür.

Yani tüm kararları, yetkileri, maddi tazminat sorumluluğunu Kat Malikleri Kurulu üstlenir.
Yönetim ise, Kanunlara ve/veya Kat Malikleri Kurulu Kararlarına aykırı davranarak, Kat Maliklerini zarara uğratması halinde İDARİ anlamda sorumludur.

Bu vesile ile; Kat Mülkiyeti ve/veya Kat Maliki yetki ve sorumlulukları hakkında tam bilgiye sahip olmak sizin yararınıza olur. Çünkü Kat Maliki asildir, Yönetim ise vekildir.

Siz hiç müvekkili suçlu olduğu için ceza alan avukat duydunuz mu? (Net bir örnek olsun dedim. Böyle bir şey zaten olmaz)

Kat Maliki asil olduğuna göre; önce kat malikinin bulunduğu binada yönetim olmalı, daha sonra aynı adada yer alan binalar için Ada Yönetimi ya da Toplu Konut Yönetimi oluşturulmalıdır.

Bundan sonraki işlemler, usulüne uygun yapıldığı sürece geçerlidir.

Sayın  Tülay ÖNEN SAVRAN'ın  sorusuna geç de olsa önemli bir ayrıntı eklemek istiyorum.



(1)
(a) Kat İrtifakı ile ilgili davalar ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDE
(b) Aynı Toplu Konut içerisinde Farklı anagayrimenkuller (Blok/Apartman) arasında ve/veya farklı anagayrimenkul + Farklı bağımsız bölümler (daire/dükkan vb.) arasındaki husumetler için ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(2) Kat Mülkiyeti İle İlgili yani aynı anagayrimenkulde Kat Malikleri Kurulu üyeleri arasındaki husumetlerle ilgili davalar (Davalı ve davacının aynı Kat Malikleri Kurulu üyesi olması halinde) SULH HUKUK MAHKEMESİNDE

açılır. Yanlış mahkemede dava açılırsa hak düşmez, mahkeme dosyası doğru mahkemeye sevk edilir. Ancak bunun da bir süresi vardır. Dava takip edilmelidir, yoksa hiç açılmamış sayılır. Bu sefer  hak düşebilir.

Alıntı YapIII- SORUMLULUGU:

1.GENEL KURAL:
Yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumludur.

       (Ek fıkra: 14/11/2007-5711 S.K./19.mad.) Kat malikleri kurulu, ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulu kararlarının iptaline ilişkin davalar, kat maliklerini temsilen yöneticiye, toplu yapılarda ise ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulunca seçilen yöneticiye husumet yöneltilmesi suretiyle açılabilir. Yönetici, açılan davayı bütün kat maliklerine ve ada veya toplu yapı temsilciler kuruluna duyurur. Kurul kararının iptali halinde bu konudaki yargılama giderleri ortak giderlerden karşılanır.   

634 SKMK (Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu) Madde - 38 gereği
(a) Anagayrimenkulde meydana gelen husumetler / Anlaşmazlıklar / Alınan Kararlara itiraz sonucunda Anagayrimenkul Yönetimi adına Yönetici husumet gösterilir. Bu tür davaları Yönetim adına Yönetici açar. Kat Maliki ise Kat Malikleri Kurulu adına Yöneticiye karşı açar. Davalı Yönetici olarak değil ".... Yönetimi adına Yönetici .... ...." diye açılmalıdır. Eğer yönetici kat maliki değilse, yöneticiye açılan dava açma yeneteği oluşmamış olur. Haksız açılmış bir dava iddiası ile tazminat istenebilir.
(b) Kat Maliki (Toplu Yapılarda) aynı zamanda Anagayrimenkul dışında Ada Yönetimi ve/veya Toplu Yapı Yönetimi Yöneticisine de dava açabilir. Bunun için hiyararşik olarak bir üst Yönetime müracaat etmesine gerek yoktur. Doğrudan dava açabilir.



Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı