Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

1.150.000 TL'ye zorla çevre düzenlemesi yaptırılmak istanmesi

Başlatan Bormeal, Aralık 21, 2016, 12:46:51 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İyi günler,
Ben 3 bloklu 9000 m2 alana sahip bir sitede oturuyorum ve oturduğum dairenin sahibiyim. Dairemi 1,5 yıl önce inşaat firmasından teslim edildi.  Çevre düzenlemesi olarak da çocuk parkı, kamelyalar, yürüyüş yolu ve yeşil alan yapıldı. Ancak site yönetimi mevcut çevre düzenlemesini beğenmeyip tekrardan yapılması için bir firma ile anlaşıp, kat malikleri toplantısı yapılmadan, kapı kapı dolaşarak imza aldıktan sonra % 51 çoğunluğu sağladık gerekçesi ile 1.150.000  Tl'ye yeniden çevre düzenlemesi yaptırıyor. 152 dairelik sitede daire başına 7600 TL. ücret çıkardılar. Bunu da aylık 760 TL.  olarak 10 taksit halinde istiyorlar. Yapılacak olanlar içerisinde basketbol sahası, futbol sahası, süs havuzları, jenaratör, ve güvenlik sistemi var. Bu tutarı ödeme durumum olmadığı için çevre düzenlemesi için imza vermedim  Ancak bana icra müdürlüğünden ilamsız ödeme emri gönderdiler. Bende bir avukat ile görüşüp dilekçe ile itiraz ettim. KMK. Madde 43 ile yeni yapılacak ilaveler masraflı veya lüks olduğu için dava açabiliriz dedi. Kazanma ihtimali de % 50 dedi.
Benim öğrenmek istediğim 3 konu var;
1. Yapılacak olan ilavelerin hiç biri zorunlu bir ihtiyaç olmadığı ve toplam tutar 1.2 milyon olduğu halde hakim yapılacak olan yeniliklerin lüks olmadığına karar verebilir mi? Sonuçta kullanılan konutların % 99'unda basketbol ve futbol sahası 2 si aynı anda yok. Ben bugüne kadar  Konya'da böyle bir site görmedim. Böyle bir ücrette görmedim.
2. Ben özel bir şirkette sabit maaşlı biri olarak çalışıyorum ve konut kredisi ödüyorum. Eşimde çalışmıyor.Bana arta kalan 600 TL. ücret. Ailemin desteği ile geçimimi ancak sağlayabiliyorum. Benim bu tutarı ödeme gücümde yok. Hakim bunu göz önünde bulundurur mu ?
3. KMK. Madde 42'de  yenilik ve ilaveler mimari projede özel amaca tahsisli olmayan yerlerde arsa pay çoğunluğu ile alınabilir diyor. Belediyeye giderek mimari projeye ve çevre düzenlemesine baktım. Mimari proje dışında kalan arsa boşluklarını: çocuk parkı, misafir otoparkı, yeşil alan ve yürüyüş yolu olarak göstermiş inşaat firması. Bu şekilde de yapıp oturma ruhsatını almış. Şimdi buraların yıkılarak tekrardan yapılması için oy birliği ile mi karar alınması lazım. Yoksa oy çokluğu olarak %51'i geçmek yeterlimi. Belediyedeki mimara da sordum, avukata da sordum. Net bir şey söyleyemediler.

Çok mağdur bir duruma düşürdüler beni, izleyebileceğim bir yol varsa aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İnsanın zoruna gidende durumum olmadığı halde zorla bir şeyin yaptırılmak ve icra ile ödettirilmek istenmesi.

Linkback: 1.150.000 TL'ye zorla çevre düzenlemesi yaptırılmak istanmesi


  • Gösterim 4,281 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 1 Yanıtlar

Alıntı YapMadde 19 - ................bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz............

Mimari Ana projede gösterilen şeklinde (Otopark, yeşil alan, yürüyüş yolu...) değişiklik getiren bir durum oluştuğunda belediyeden mimari projenin değişmesi gerekiyor. Bu değişiklik için ise site yönetimi bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı feragatını sağlamak zorundadır.

Alıntı Yap
KAT MÜLKİYETİ KANUNU
Madde 43 – Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya ana gayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmuyorsa, bunlardan faydalanmak istemeyen kat maliki, gidere katılmak zorunda değildir; bu gibi yenilik  ve ilavelerin giderini, onların yapılmasına karar vermiş olan kat malikleri öderler.

Bununla beraber, başlangıçta giderlere katılmayan kat maliki veya onun külli veya cüzi halefleri yenilik ve ilavelerin yapılması ve korunması giderlerine sonradan, kendi arsa payları oranında katılırlarsa, yapılan lüks yenilik veya ilaveden faydalanma hakkını kazanırlar.

Burada lüks masrafı gerekçe göstererek dava konusu yapabilirsiniz.







Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı