Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

3 imza eksiği yüzünden bireysele geçemiyoruz.

Başlatan yasemin.ynr, Kasım 08, 2017, 08:43:43 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sitemiz 8000 metrekare tek parsel alan üzerinde üç blok toplam 88 daireden oluşmaktadır doğalgaz yakıtı ile çalışması projelendirilen merkezi sistem eksiklerden dolayı hiç çalışmamıştır kazanın yetersiz olduğu ve üç sitenin o kazanla asla ısınmayacağı teknik elemanlarca tespit edilmiştir. Bunun üzerine Ocak 2016 yılında yapılan genel kurulda yine doğal gaz ile çalışmak üzere ferdi aboneliğe geçmek için karar alınmıştır. 85 daire olumlu imza vermiş olup 3 daire (arsa sahibi değil ev sahibi) nedensiz yere imza vermekten kaçınmaktadır. 3 kişi yüzünden 85 daire gaz alamamakta gaz tüketimi yapamamaktadır. üç kişiyi kesinlikle ikna edemiyoruz ve işin ilginç tarafı herhangi bir sebepleri de yok sadece muhalefet olmak için hayır diyorlar sulh mahkemesi yoluyla bu işi çözebilir miyiz emsal karar var mıdır.
Linkback: 3 imza eksiği yüzünden bireysele geçemiyoruz.


  • Gösterim 8,947 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 11 Yanıtlar

#1
634 s Kat Mülkiyeti Kanunu

Yenilik ve İlaveler: I - Faydalı Olanlar:
Madde 42 / 4 –

(Değişik dördüncü fıkra: 18/4/2007-5627/16 md.) Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılır. Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenir. Merkezi ısıtma sistemlerinde ısınma giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmelikle düzenlenir.

Sayın yasemin.ynr;

İfadenizde anladığım kadarıyla binanızın toplam inşaat alanı 2000 m2 üzerinde görünüyor. Durum böyle olunca binanızın merkezi ısınma sisteminden ferdi ısınma sistemine dönüştürülmesi, 634 s Kat Mülkiyeti Kanununun Yenilik ve İlaveler: I-Faydalı Olanlar başlıklı 42 Maddesinin 4. Fıkrasına göre; kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılacağı tereddütte yer bırakmadan belirtmektedir.

Binanızın merkezi ısıtma sisteminden ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi kararının verileceği tek yer kat malikleri kurulu'dur. Mahkemeler kendilerini kat malikleri kurulunun yerine koyarak karar vermezler, veremezler. Belirtiğiniz gibi emsal bir yargı kararını bulabileceğinizi düşünmemekteyim.

Bu aşamada yapmanız gereken, olumsuz oy kullanan kat maliklerini ikna etmek veya halen kullanmakta olduğunuz merkezi ısınma sitemini yenileyerek çözüme ulaşmak olacaktır.

Saygılar.
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Yanıtınız için teşekkür ederim fakat bu üç kişinin ikna olması mümkün değil asla imzalamıyorlar bu durumda yargının 85 kişiyi hiçe saymayacağını umut etmekten başka çaremiz yok dün itibariyle yönetimimiz sulh mahkemesine başvurusunu yaptı inşallah sonuç olumlu çıkar başka çıkar yolu yok mudur peki 3 kişi yüzünden yaşlılar çocuklar perişan mı olacak bu nasıl iş anlamadık.

#3
Sayın <yasemin.ynr>

Öncelikle husumetiniz (Toplu Yapı Kat Malikleri Kurulu Adına Temsilciler Kurulu Adına) Toplu Yapı Yönetimine karşı olduğundan davanın Yerel Asliye Hukuk Mahkemesinde açılması gerekirdi.

Aynı anagaymenkulde Kat İrtifakı (anagayrinekul ve/veya toplu yapının %80'in altında yerleşim olması) halinde de davanın Yerel Asliye Hukuk Mahkemesinde açılması gerekir

Aynı anagaymenkulde Kat Mülkiyeti (anagayrinekul ve/veya toplu yapının %80'den fazla yerleşim olması) halinde, Kat Malikleri Kurulu (adına yönetici) na ve/veya iki ayrı bağımsız bölüm arasındaki husumet  Yerel Sulh Hukuk Mahkemesinde açılır.

Söylemek istediğim, açtığınız davayı yakından takip ederek dosyanızın Sulh Hukuk Mahkemesinin Asliye Hukuk Mahkemesine sevki ile ilgili zaman aşımına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde dava hiç açılmamış sayılacaktır.

Diğer taraftan Sayın <Aydın Develi>nin uzman olduğu bu konuda tarafımdan ilave edilecek bir husus yoktur.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim bizim durmumuz yazınızın    Aynı anagaymenkulde Kat Mülkiyeti (anagayrinekul ve/veya toplu yapının %80'den fazla yerleşim olması) halinde, Kat Malikleri Kurulu (adına yönetici) na ve/veya iki ayrı bağımsız bölüm arasındaki husumet  Yerel Sulh Hukuk Mahkemesinde açılır.  kısmına uyuyor söylediklerinizi dikkate alıp yine yöneticimize ileteceğim. Dosyamızı verdik şuan beklemedeyiz sonuçları bildireceğim.

#5
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Sitemiz 8000 metrekare tek parsel alan üzerinde üç blok toplam 88 daireden oluşmaktadır doğalgaz yakıtı ile çalışması projelendirilen merkezi sistem eksiklerden dolayı hiç çalışmamıştır kazanın yetersiz olduğu ve üç sitenin o kazanla asla ısınmayacağı teknik elemanlarca tespit edilmiştir. Bunun üzerine Ocak 2016 yılında yapılan genel kurulda yine doğal gaz ile çalışmak üzere ferdi aboneliğe geçmek için karar alınmıştır. 85 daire olumlu imza vermiş olup 3 daire (arsa sahibi değil ev sahibi) nedensiz yere imza vermekten kaçınmaktadır. 3 kişi yüzünden 85 daire gaz alamamakta gaz tüketimi yapamamaktadır. üç kişiyi kesinlikle ikna edemiyoruz ve işin ilginç tarafı herhangi bir sebepleri de yok sadece muhalefet olmak için hayır diyorlar sulh mahkemesi yoluyla bu işi çözebilir miyiz emsal karar var mıdır.


Sayın <yasemin.ynr>

Sorunuzda kararın site Kat Malikleri Kurulunca 88 üyeden 85'i tarafından olumlu yönde alındığı anlaşılmaktadır. Yani Karar Site Kat Malikleri Kurulunun almış olduğu bir karar olduğundan ki, böyle bir karar için doğru yerde karar alınmış; Yetkili mahkeme Yerel Asliye Hukuk Mahkemesidir.

Her ne kadar davayı açan bağımsız bölüm ile davalı bağımsız bölüm aynı anagayrimenkulde olsa da, yetki Site Kat Malikleri Kurulunundur, bir başka deyişle tek bir blok böyle bir karar alamaz. Dava Site Kat Malikleri Kurulu adına Yönetim Kuruluna açılmalıdır... kanaatindeyim. Davalı tecrübeli ise, dava cevap dilekçesinde davacının haksız dava konusundan bahisle, davanın reddini talep edebilir.

biz davayı açarken kişilere dava açmadık yalnız dilekçemizde 3 kişinin imza vermemesinden dolayı ısınamadığımızı evlerimizin değer kaybına uğradığını ve en önemlisi sitede çocuklar yaşlılar ve hastaların olumsuz etkilendiklerini yazdık üç kişiye dava açılmadı hakim kararına bıraktık bir de ben şunu sormak istiyorum bu dava olumsuz sonuçlanırsa benim bireysel anayasa mahkemesine başvurma hakkım var mıdır çünkü iş gerçekten çığırından çıktı adamlar ne hasta ne çocuk umursuyorlar epdk ya da başvurdum bimer cimer her yere yazdım ama evrak kalabalığından başka hiç bir çözüme ulaşamadım bu işin tek çözümü çıkacak olan bir yönetmelikle salt çoğunluğu tutturanın merkezi çalışması imkansız olan yerlerde bireysele geçilsin kararı olacak sanırım

#7
Sayın <yasemin.ynr>

Öncelikle hatırlatmak isterim ki; BİMER ve/veya CİMER devlet kurumlarında veya devlet kurumları tarafından denetlenen kuruluşlarda karşılaştığınız husumetlerle alakalı takip başlatma konusunda, sizi resmi olarak yönlendirir ve ilgili kurumları harekete geçirir. Örneğin size, tüm Türkiye'de aynı yönetmelikle uygulanan bir ilaç dağıtım sistemi mevcut iken, ilaçları teslim aldığınız eczanenin usulsüz davranışları hakkında bahsedilen kurumlara şikayet / ihbarda bulunabilirsiniz.

Yoksa Kat Mülkiyeti ile ilgili konular yani şahsi husumetleriniz avukatınız aracılığı ile veya sizin duruşmalara katılmanız ile çözümlenir.

Anladığım kadarıyla siz HAKİM MÜDAHALESİ talep etmişsiniz. Evet burada hakim konuyu bilir kişilere de inceleterek karar verecektir. Burada alınan karardan memnun olmazsanız ve kararın yasalara aykırı olduğunu iddia ederseniz, bir üst mahkeme ile temyiz başvurusunda bulunmanız gerekir. Burada YARGITAY alınan kararı bozabilir. Yerel mahkeme kararında direnirse, bu sefer Genel Hukuk Kurallarına göre dava çözümlenir. Anayasa mahkemesinden kastınız bu aşama olsa gerek.

Tabi bu bilgiler profesyonel görüşler değildir. Çünkü ben profesyonel değilim. Böyle olduğunu bildiğimi iddia edebilirim. Yani aldığınız bilgiler teyide muhtaçtır.

Ancak, verilen karar zaten Kat Mülkiyeti Kanununa uygun alınacaktır. Her şey hazır aslında. Şöyle düşünün; cephesi kötü olan bir dairenin ısınması için 2 kat yakıt tüketilmesi talep edilebilir mi? Bence edilemez.

Bimer ve Cimere yazmamdaki sebep gaz dağıtıcı firmanın yönetmelik değişmedikçe bu sorunun üstesinden gelemezsiniz demesi yüzünden bu yönetmelik hazırlanırken enerji verimliliği düşünülerek hazırlanmış ama bizler gibi adana mersin gibi ılıman bölgelerde yaşayan insanlar hesaba katılmamış adam ben üşümüyorum üşüyen ne yaparsa yapsın merkezi de istemiyorum bireysel de istemiyorum nereye şikayet edersen et diyor ne merkezinin depozitosunun ödüyor ne de bireysele geçmem için imza veriyor art niyetli üç kişiyle karşı karşıyayız bu durumda bizim için yapılacak olan en iyi şey yönetmelik düzenlemesiyle birlikte oy birliği kuralının oy çokluğu kuralına çevrilmesi işte o zaman hiç bir sorunumuz kalmaz ya da hakim kararıyla bu üç kişinin imza atması o da Türkiyede emsal kararı var mı bilmiyorum inşallah vardır.

#9
TC. Yargıtay
18. Hukuk Dairesi

Esas     : 2014/332
Karar   : 2014/2980
Tarih    : 24.02.2014

YARGITAY KARARI : (Konu İle İlgili Özet Alıntı)

Buna göre;

634 s Kat Mülkiyeti Yasasının 5627 sayılı Yasayla değişik 42. maddesinin 4. Bendinde " toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesinin kat maliklerinin oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılabileceği " hükmüne yer verilmiştir.

Yasanın bu düzenlemesi karşısında iptali istenen kat malikleri kurulu toplantısında yasanın aradığı oybirliğiyle alınmış bir karar olmaması nedeniyle ısınma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme geçilmesine ilişkin kararın iptal edilmesi gerekirken, tüm kat maliklerinin oybirliğiyle karar almasına gerek olmadığı, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğuyla alınmış kararın yeterli olduğu gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiş olması,

doğru görülmemiştir.

Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar göz önünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK' nun 428.maddesi gereğince BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 24.02.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Sayın yasemin.ynr;

Konu ile ilgili Yargıtay Kararını özet olarak yukarıda verdim. Söylediğiniz gibi yerel mahkemeler farklı kararlar verebilir. Ancak, Yargıtay' ın yerleşik uygulama Karar'larında olmasını istediği, 634 s Kat Mülkiyeti Kanunun 42 / 4 maddesinde belirtildiği gibi kararların çıkması gerektiği yönündedir.

Yukarıdaki örneğini verdiğim yargı kararından farklı bir uygulamanın çıkabileceğini düşünmemekteyim. Benim değerlendirmem bu yöndedir. Bu yargı kararını veya benzer kararları internet ortamında bulabilmeniz mümkündür. Ayrıntılı olarak incelemenizde bilgi açısından fayda görüyorum.

Saygılarımla.
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

yanıtınız için teşekkürler yazıdan anladığım kadarıyla ve uzun metni de inceledim yargıtay oy birliği olmalıdır diyor bu durumda yönetmelik değişikliğinden başka çaremiz kalmıyor bu da mağduriyeti devam ettiriyor keyfiyete yol açan bu yönetmelik belki diğer illerde sorun yaşatmıyor ama Akdeniz bölgesinde maalesef tüm sitelerde bu tür sorunlar var .

güncel durumu bildirmek ve bir soru sormak istiyorum mahkeme günümüz 18 şubat yani kışın çoğunu zaten soğukta geçirmiş olacağımızdan bir başka çözüm bulmaya karar verdik biz merkezi sistemi çalıştıramayan site yönetimine dava açabilir miyiz şuanda çünkü derdimiz bireysel ya da merkezi değil sadece ısınmak ve oy birliği de olmuyor asla da olmayacak merkezi çalıştırılması yönetimin yapması gereken bir iş değilmidir.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı