Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Merhaba

Başlatan akademig, Şubat 18, 2017, 01:08:43 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mantolama için firmaların fiyat değerlendirme kararı için için düzenlenen olağanüstü toplantıda yardımcımın istifa etmesi ve akabinde önceden hazırlanan listeye yönetime girmesi ile olağan toplantıda benim yöneticiliğim sona erdi bu durum hukuki midir? mahkemeye müracaat edersem sonuç alabilirmiyim
kat mülkiyeti kanuna göre her yılın başında olağan toplantı ile yönetim seçiliyor.daha 6 aylık bir süre var ken yöneticiliğimi sona erdirebilirler mi
Linkback: Merhaba


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
  • Gösterim 4,913 
  • Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü
  • 1 Yanıtlar

#1
Kat Mülkiyeti Kanunu uzlaşma mantığı ile işler. Mutlak butlan olmayan kararlar, hak düşürücü süre içerisinde mahkemece iptal edilmediyse geçerli olur. Bu tür kararlara hak düşürücü süre haricinde iptal davası açılamaz. Mutlak butlan (hukuken şekil bozukluğu içerisinde alınan) kararlar için iptal davası zaman aşımı yoktur.

Olağan toplantı bir dönemin sona erdiğini temsil eder. Bu toplantının çağrı yöntemi, olağanüstü toplantı çağrısına göre daha az ve genel kurallar içerir. Bu toplantıda yapılan işler, harcamalar vb. gibi bir yıllık dönemi kapsayan Faaliyet ve Denetim Raporları Kat Maliklerine sunulur. Yeni dönem Tahmini Bütçe Hazırlanır, Oylanır vb. Yani binayı ilgilendiren genel konular görüşülür. Yönetici ve Denetçi seçimi zorunlu değildir. Yönetici ve/veya Denetçi Olağan toplantıdan bir süre sonra seçildi ise, görev süreleri eş zamanlı olarak 1 yıl olduğundan yenisinin seçilmesi Olağanüstü toplantıda da yapılabilir.Yönetimin bir önceki görev süresinin bitiminden sonra yenileri seçilir. Yönetici istifa ettiği için Denetçi, Denetçi istifa ettiği için Yönetici düşmez.

(1) Yönetici yardımcısı diye bir görev yoktur. Denetçi diye bir görev vardır. Denetçi bırakın yardımcı olmayı; Yöneticinin karşısında, onun kusurlarını tespit ederek Kat Malikleri Kuruluna rapor eden kişidir. Özen sorumluluğu vardır. Yöneticinin verdiği zararı (iyi veya kötü niyetle) rapor etmediyse kendisi de aynı oranda sorumludur. Düşünürsek, görev verdiği kişiden denetleme verimliliği beklenebilir mi?

Yani; yönetici seçildiği andan itibaren 1 yıl süre için görevde kalır. sizin tabiriniz ile "Yardımcısı" yani Denetçi istifa etti diye, yönetici düşmez. Bu arada yönetici Kat Mülkiyeti Kanunun 40. Maddesinde belirtilen şekiller haricinde görevi terk ederse tüm zarardan sorumlu olur. Haklı sebeple Kat Mülkiyeti Kanunun 40. Maddesinde belirtilen şekillere göre istifa ederse sorumluluğu kalmadığı gibi görevi yarım bıraksa bile görevli kaldığı süre kadar huzur hakkına sahiptir. Her ikisi de istifa ederse, yönetim düşer. Yeniden Yönetici ve Denetçi seçilir. Yönetici, Kat Mülkiyeti Kanunun 29. maddesinde belirtilen şekillerde görev süresi bitmeden başka bir yönetici ile değiştirilebilir.

(2) Şu anda usulsüz de olsa karar alınarak görev verilen yönetici sorumlu ve yetkilidir.
     İptal edilene kadar, alınan karar geçerlidir.
     Alınan karar (Hak Düşürücü Süre İçerisinde) Mahkemece açılan dava neticesinde (haklı iseniz) iptal edilebilir.
     Kararın iptal edilmesi gereği iddianızın dava aşamasına gelebilmesi için;
     . Toplantıya katılan kat malikinin 30 gün içinde,
     . Toplantıya katılamayan kat malikinin
       (a) Toplantıda alınan kararları (resmi yöntemlerle) öğrendiği andan itibaren 30 gün içinde,
       (b) Kararlardan hiç haberi olmadı ise en geç toplantı karar tarihinden itibaren 6 ay içinde Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılması gerekir. (hatırlatma : Olağan toplantı tarihinden itibaren her 4 ayda bir alınan kararların (resmi yöntemlerle) size tebliğini talep etmeniz gerekli)
(3) Kimin yöneticilik yaptığı Kat Malikleri Kurulu açısından hayati bir durum değildir. Çünkü yönetici, Kat Malikleri Kurulunun vekilidir. Vekil gibi sorumlu ve yetkili ve hak sahibidir.
      Dava açsanız bile; mevcut yönetici, yaptığı işlerde usulsüzlük yapmadı ise ve davanın sonuçlandığı tarih mevcut yöneticinin görev süresinin bittiği tarihe geliyorsa (en fazla 1 yıl) dava konusu kalmaz.
      Yani usulsüz seçilen yönetici yok sayılamaz.
      Bu yönetici de Kat Malikleri Kurulu toplantısında düşürülebilir.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı