Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Tek Başınıza, OY SAYISINA ihtiyaç Duymadan Dava Açma Konusu

Başlatan ck0902, Ekim 29, 2017, 04:37:16 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayın <Üye> ve/veya <Internet Kullanıcısı>


Ortak yaşam alanı olan anagayrimenkul içerisinde her ne kadar ortak kararlar söz konusu olsa da, kat mülkiyetini doğrudan ilgilendiren konularda tek başınıza, OY SAYISINA ihtiyaç duymadan; aynı anagayrimenkul içerisinde yönetim ve/veya farklı bağımsız bölüm arasındaki husumetiniz YEREL SULH HUKUK MAHKEMESİNDE, anagayrimenkulün içerisinde bulunduğu toplu yapı yönetimi ve/veya farklı bir anagayrimenkul içerisindeki bağımsız bölüm arasındaki husumetiniz YEREL ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDE çözülür.

Burada en değerli konu, sizin kat mülkiyetini doğrudan ilgilendiren konulardaki haklarınız. Yani "her karar oy çokluğuyla verilir" algısına izin vermeyin. Bunun için Kat Mülkiyeti Kanununu en iyi şekilde yorumlama yetkinliğine ulaşmak için paylaşımlarımız dahil çaba gösterin. Bu bile ciddi bir caydırıcılık gösterir.

Örneğin, aidatını ödemeyen kat malikine doğrudan dava açılabilir. Yönetimi beklemek zorunda değilsiniz.
Örneğin, sizi rahatsız eden komşunuza dava açılabilir. Zaten bu konuda yöneticinin dava açma yetkisi yoktur.


Her husumeti kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmek söz konusu olduğundan; "ne yapmaya karar verme" konusunda kararılılık ortaya koymak için paylaşımlar yeterli olmaz. Hatta 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu Maddelerinden ihtiyacınız kadarına vakıf olsanız bile, yargılama sürecinde avukat gibi bir profesyonel ile iş birliğine gereksiniminiz olur.

Mücadelenizde başarılar diliyorum.
Linkback: Tek Başınıza, OY SAYISINA ihtiyaç Duymadan Dava Açma Konusu


  • Gösterim 3,890 
  • Kat Mülkiyetini İlgilendiren Kanunlar
  • 0 Yanıtlar


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı