Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Apartman girişinin yapımı

Başlatan Emine Güven, Eylül 24, 2017, 09:51:14 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Apartmanda yüksek zemin giriş katında oturmaktayım.Apartmanın kapısı yan taraftan ve sokaktan kapıya gidiş yoluna salon ve yatak odası pencerelerim bakmakta.Apartmanın giriş yolunu güzelleştirmek ve yağmurda su birikmesini engellemek için yeni  taş döşenmesine karar verildi.Defalarca söylememe ve toplantılarda uyarmama rağmen masraflı diye eski taşları kazmadan üstüne taş döşemek istiyorlar.Şu an da bile uzun boyluların başlarını çevirdiklerinde odayı görebilmeleri sebebiyle en sıcak günlerde bile özellikle yatak odası penceremi  ve hatta perdemi açamıyorum,yolun biraz bile yükselmesi beni daha da rahatsız edecek.Yaşlı annem babam için zemin kat ararken bu daireyi yüksek zemin diye tercih ettim.İtirazıma rağmen böyle bir yükseltmenin yapılması mümkün mü?Lütfen acil yardımcı olur musunuz?Teşekkürler
Linkback: Apartman girişinin yapımı


  • Gösterim 3,943 
  • Yeni Üyeler ve Acemi Sorular...
  • 2 Yanıtlar

#1
Sayın <Emine Güven>

Bağımsız bölümden yararlanan (ev sahibi / kiracı / ev sahibinin kira almadan oturmasına izin verdiği) her kişi Kat Malikleri Kurulunu husumet alarak dava açabilir.

Alıntı Yap634 S.lı Kat Mülkiyeti Kanunu MADDE 18
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: KAT MALİKLERİNİN VE KAT İRTİFAKI SAHİPLERİNİN BORÇLARI

A KAT MALİKLERİNİN BORÇLARI:

I - GENEL KURAL:

Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.

       Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna,) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.

Sebebi ve uygulama şekli ne olursa olsun Kat Malik(ler)i KMK Madde 18/1 gereği bir başka Kat Malikini rarhatsız edecek tutum ve davranış içerine giremez.

Kat Malikleri Mimari Projede değişilik yapabilmek için
(a) Yönetim Planında değişiklik yapması gerekir.
      Yasal Yolu: Kat Malikleri Kurulu mevcudunun en az 4/5'ile (usulüne uygun) alınmış bir karar ile mümkündür.
veya
(b) Karar Defterine karar alınması gerekir.
      Yasal Yolu: Kat Malikleri Kurulu mevcudunun TAMAMI (oy birliği) ile alınmış bir karar ile mümkündür.

Her iki durumda da kararın tapuya şerh edilmesi ŞARTTIR.
Tapuya şerh edişlmeyen Mimari Değişiklik Kararı Geçerli Değildir. Bağımsız Bölümü Devralan Yeni Maliki Bağlamaz.

(1) Bunlar gerçekleşmeden yapılan / yapılacak bir uygulama için .... Apartmanı Yönetimi adına Yönetici Adı Soyadına ve Yöneticinin Mernis adresine, durumu izah eden ve tüm uygulama(lar)ın eski haline getirilmesi için NOTERDENDEN İHTAR çekin. (Bu İşlem için Yönetime 7 gün süre verin)
(2) 7 Gün sürenin sonunda (Hak Düşürücü Süreyi Geçmeden) Yerel Sulh Hukuk Mahkemesinde "Alınan Kararların İptali" davasını açın. Mahkemede, Kat Malikleri Kurulunun usulsüz yaptığı uygulama hakkında delillerinizi sunun.


Yönetimin bu senaryoda olası yapacağı / yaptığı usulsüz davranışlar hakkında nasıl davranacağınız hakkında ayrıntılar verilmiştir.

Mücadelenizde başarılar dilerim.

Aşağıda sıralanan maddeler "Eğer" kelimesi ile başlamadığı sürece ve/veya koyu harflerle vurgulanmış parantez içi uyarılar, okuduğunuz madde/parantez içi uyarı gerçekleşmemiş ise bir sonraki maddenin/cümlenin devamının "yasal bir değeri yoktur" anlamındadır.

(1) Kat Malikleri Kurulu, usulüne uygun toplantı çağrısı yaparak karar(lar) alırlar. Alınan kararlar başta (Kat Mülkiyeti Kanununa uygun olarak hazırlanmış) Yönetim Planı ve 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa belirtilen usullere uygun alınmalıdır.

(1)(a) Toplantı çağrısı usulsüz yapılmışsa, Alınan kararların iptali için "Hak Düşürücü Zaman" koşulu aranmaz. (Mutlak Butlan /  Tamamen Sakat Karar)
(1)(b) Eğer Toplantı çağrısı usulüne uygun yapılmış ama toplantıda alınan karar Yönetim Planı ve/veya 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa aykırı olarak alınmış ise. (Nisbi Butlan /  Fark edildiğinde Sakat Karar)   

Mutlak butlan statüsünde alınan kararlar için "Hak Düşürücü Süre" koşulu aranmaz.
Nisbi butlan statüsünde alınan kararlar için "Hak Düşürücü Süre"
(1)(b)(1) Toplantıya katılan Kat Maliki için (itiraz ettiği karar(lar)ı karar defterine şerh düşüp imzalamak suretiyle) 30 gündür.
(1)(b)(2)(a) Toplantıya katılmayıp Alınan kararların (resmi olarak imza karşılığı veya Tebligat Kanunun 21. Maddesi usullerine uygun olarak taahhütlü mektupla) tebliğ aldığı tarihten itibaren 30 gündür.
(1)(b)(2)(b) Toplantıya katılmayıp Alınan kararların (resmi olarak imza karşılığı veya Tebligat Kanunun 21. Maddesi usullerine uygun olarak taahhütlü mektupla) tebliğ almayan Kat Maliki, karar tarihinden itibaren 6 aydır.

Kat Maliki Hak Düşürücü süre içinde Yerel Sulh Hukuk Mahkemesine dava açması gerekir.

Davalı            : ...... Apartmanı Yönetimi Adına ..... ..... (Yöneticinin Adı ve Soyadı) başlığı ile açılır.
Davalı adresi : Yöneticinin Mernis adresidir.



Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı