Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

site ynt krl başkanının tutum ve tavırı hakkında

Başlatan M.Muzaffer, Mayıs 25, 2016, 04:47:43 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhabalar, Sayın Adm’in
Site yönetimimiz geçen dönem kapıcının borcunu ödemesı için kıdem tazminatı verip işten çıkarıyor tekrar işe alıyor.şimdide kapıcı bankaya borcunu ödemediği için mart ayında üç aylığına hapse girdi.yerine görevli almadılar,kapıcının kızı babam hapisten çıkıncaya kadar sitenin hizmetlerini ben yapacağım diyerek imza topladı.(sitede 52 daire var 28 kişiden ımza almış) ayrıca site yönetimi ocakta yapılması gereken genel kurul toplantısını geciktirerek şubat ayının 22 ınde yaptılar.Bu bilgiler den sonra öğrenmek istediğim hususlar şunlardır.Bilgilendirirsenız sevinirim.
a-Yönetimin kapıcıya maksatlı kıdem tazminatı vermesinin hukuki tarafı nedir?
b-Yönetimin hapis sonrası kapıcıyı işe almasının(kat maliklerinin onayını almamasının)yasal boyutu nedir?
c-Kapıcının kızının imza toplaması ve bunu başkanın kabul etmesi olabilir mi,toplanan imzanın geçerliliği varmıdır?.
d-Kapıcılık hizmetlerinden dolayı kızına ve eşine ücret ödenmesinin yasal tarafı nedir?
e-Olağanüstü toplantı yapma usulleri nedir?yöneticiyi olağanüstü toplantıya çağrı yazısını   nasıl iletmeliyiz.?olağanüstü toplantıda yönetici ibra edilmelimi?
f-Toplantı da verilen vekaletname matbu mu olmalı?,elle yazılanın ve sözlü söylemenin yasal geçerliliği varmıdır.
g-Yönetimin kapıcının hapisten çıkmasını beklemesi ve tekrar işe almasının yasal boyutları neledir?
Hiçbir açıklama bulamadım, değerli bilgi ve açıklamalarınızı rica ediyorum.Cevabınız için teşekkürlerimi iletirim.
Saygılarımı sunuyorum.

Linkback: site ynt krl başkanının tutum ve tavırı hakkında


  • Gösterim 6,485 
  • Yöneticilik Seçimi İLe İLgili Konular
  • 2 Yanıtlar

#1
İtiraz etmediğiniz sürece kabul etmiş gibi görünürsünüz ve mücadele etmediğiniz sürece şikayetleriniz hayatın gerçekleri içinde yer alamaz.

c-Kapıcının kızının imza toplaması ve bunu başkanın kabul etmesi olabilir mi,toplanan imzanın geçerliliği var mıdır?.
Cevap :  Tabi ki yoktur. Avukatınız bile verdiğiniz vekalet sınırları içinde sizi temsil edebilir.

d-Kapıcılık hizmetlerinden dolayı kızına ve eşine ücret ödenmesinin yasal tarafı nedir?
Cevap : Kapıcılık Sözleşmesinde kimin adı yazılı ise kapıcı odur. Ailesi sadece kapıcının görev yaptığı binada oturarak O'na yardımcı olur. Yardımcı olma zorunda değildir. Ancak sorumluluk (görevleri kapsamında ise) kapıcıya aittir.

Kapıcının kızının işe alınması mümkün, ancak SGK'dan Usulsüz çalıştırma olup olmadığını kontrol edin. SGk kaydı yok ise Yönetici ciddi bir sorumluluk altına girer, ancak mesai saatleri içinde ölümle ya da yaralanma gibi bir durum oluşursa tazminatı herkes öder.

Yöneticinin ibrası; Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılır. İbra (helalleşme), (imza atarak) ibra edenleri bağlar. Bu kişiler yöneticiye hesap soramazlar. Gerekçesini karar defterine şerh düşerek ibra etmeyenler, 30 gün içinde Sulh Hukuk Mahkemesine başvurabilirler. Toplantıya katılmayanlar Yöneticiyi ibra etmemiş sayılırlar. Oy çokluğu ile ibra olmaz. Ancak oy birliği (kat maliklerinin / daire sayısının tamamı) ibra olur. Zaten oy birliği ile ibra edildi ise itiraz edecek kat maliki kalmaz. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap Toplantıya katılmayıp yöneticiyi ibra etmemiş sayılan kat maliklerinden herhangi biri toplantı karar tarihinden itibaren 6 ay içinde, yöneticinin mahkemede ibrasını isteyebilir.
e-Olağanüstü toplantı yapma usulleri nedir?yöneticiyi olağanüstü toplantıya çağrı yazısını   nasıl iletmeliyiz.?olağanüstü toplantıda yönetici ibra edilmeli mi?
Cevap : Olağanüstü Toplantı

Toplantıyı Çağrısını Yönetici Yapar.

Bunun için Kat Malikleri Sayısının en az 1/3'ü veya Denetçi istemi ile toplantı talep edilebilir. Yönetici de bu talebi yerine getirmek zorundadır. Yerine getirmez ise "Görevi İhmal" suçu işlemiş olur. Burada bu talebi noter aracılığı ile yapmanız ya da diğer kat maliklerinin şahitliği ile yapmanız iyi olur. Herşeye rağmen yönetici toplantı yapmıyor ise diğer kat malikleri bir tutanak ile Genel Kurul toplantısı yapabilir. Toplantı usullerini özenle uygulamanız yararınıza olur.


1. Toplantı Tarihi, Saati, Yeri ve Toplantı Gündem Maddesi belirtilerek tüm kat maliklerine (binada ikamet edenlere imza karşılığı etmeyenlere taahhütlü mektup ile) tebliğ edilir. Tek bir eksik tebliğ bile toplantının iptalini sağlayabilir.

2. Olağanüstü toplantılarda gündemin dışında karar alınamaz. Geçersizdir.
3. Yönetici seçimi gibi tüm kat maliklerin katılımını gerektiren kararlar kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile alınır. Toplantının 1. oturumunda toplantı yeter sayısı elde edilemeyip 2. Oturumuna sadece (örneğin) üç kişi katılmış ise bu durumda yönetici seçilemez. Buna benzer özel durumlar vardır.
4. Toplantı kararlarının tüm kat maliklerine tebliği gerekir. Tebliğ edilmemiş ise (karar tarihinden itibaren) 6 ayı geçmemek üzere) toplantıya katılmayan kat maliki itiraz hakkını sonradan da kullanabilir.


ck0902'nin açıklamaları yeterlidir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Merhabalar, Sayın Adm'in
a-Yönetimin kapıcıya maksatlı kıdem tazminatı vermesinin hukuki tarafı nedir?
Saygılarımı sunuyorum.
Apartman / bina yöneticisi eğer kat malikleri kurulları / yönetim planı tarafından yetkilendirildi ise kapıcı işe alabilir, çıkarabilir.
Kapıcıya borcunu ödemesi için kıdem tazminatını ödeyerek işten çıkarması eğer işten çıkarma yetkisi yönetici de ise mümkündür.
Burada dikkat edilmesi gereken husus yeniden işe alım ile ilgilidir. İşten çıkarma ve yeniden işe alma arasında anlamlı bir tarih farkı olmalı, örneğin 1 aydan sonra yeniden işe alınmalıdır. İşten çıktığı tarihte tüm yasal haklarını kıdem ve ihbar önelleri ile, birikmiş yıllık izin, kira yardımı vs. tüm tazminatlarının ödendiği ibraname ile belgelenmeli, ödeme bankadan yapılmalı veya ödenen tüm haklar için ıslak imzalı ödeme makbuzu bulunmalıdır.
Aksi halde ileride kapıcı işten çıkarmanın yok hükmünde bir işlem olduğunu iddia edereki zaten teslim almış olduğu haklarını yeniden isteyebilir. Belge sunma yükümlülüğü işverendedir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
b-Yönetimin hapis sonrası kapıcıyı işe almasının(kat maliklerinin onayını almamasının)yasal boyutu nedir?
Yukarıda yazdığım gibi eğer yönetici bir kişiyi işe almak için yetkilendirilmiş ise hapis sonrası aynı kapıcıyı işe alabilir. Bunda bir sorun yok.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
f-Toplantı da verilen vekaletname matbu mu olmalı?,elle yazılanın ve sözlü söylemenin yasal geçerliliği varmıdır.
Kat Mülkiyeti Kanunu'nunda vekaletnamenin şekli unsuru düzenlenmemiştir. Niyetin beyanı ve ispatı önemlidir.
Matbu olabilir, elle yazılan imzalı ise geçerlidir. Bunlar ıslak imzalı olabilir, faks çekilmiş , taranmış ve mail edilmiş olabilir.
Toplantı sonrası asıl evrak yönetime ulaştırılmalıdır.
Toplantı öncesinde ve sırasında telefon ile vekil tayini ve niyet sözlü olarak alınabilir.
Toplantı sonrasında bu niyet ve vekil tayini yazılı olarak yönetime ulaştırılmalıdır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
g-Yönetimin kapıcının hapisten çıkmasını beklemesi ve tekrar işe almasının yasal boyutları neledir?
İş kanunu'na göre sebebi ne olursa olsun 7 günden fazla hapis cezası ile cezalandırılan bir işçi yasal hakları ödenmek sureti ile işten çıkarabilir. Hükümlülerin durumu net belirlenmemekle beraber hukuken kısa sürecek hapis cezaları için ücretsiz izin verilmesi de mümkündür.
Sizin olayınızda işten çıkarılan kapıcının yerine 3 ay SGK lı olmak kaydı ile geçici iş ilişkisinin kurulması , hizmetin 3 ay bir firmadan fatura karşılığı alınması da mümkündür.
Kapıcının kızı da 3 ay süre ile geçici olarak işe alınabilirdi. Hata bu olmuş.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı